Parcul Ariniș

Complexul Ariniș din Gura Humorului a revenit la viață în anul 2010, devenind punctul de atracție principal pentru numeroși turiști care au descoperit frumusețea sa în inima Bucovinei.

Acest complex de agrement este parte a unui parc dendrologic extins pe o suprafață de aproximativ 30 de hectare, amplasat de-a lungul malului stâng al râului Moldova, în pitorescul oraș Gura Humorului.

Atracțiile cheie ale Parcului de Agerement Ariniș sunt impresionante. Complexul dispune de o piscină acoperită cu dimensiuni olimpice, două piscine în aer liber, una dedicată adulților cu o suprafață de 483 de metri pătrați și cealaltă special concepută pentru copii, cu o suprafață de 393 de metri pătrați. O sală de sport multifuncțională bine echipată, un patinoar natural utilizat pentru patinaj în timpul verii, precum și șase terenuri de sport completează oferta de divertisment.

Pentru cei dornici de aventură, complexul oferă experiențe mai îndrăznețe, cum ar fi zborul cu parapanta, tiroliana, paintball-ul, tirul cu arcul, offroad-ul și motocross-ul pe trasee cu diverse grade de dificultate. De asemenea, în cadrul Rezervației Piatra Pinului, poți experimenta alpinismul.

Dacă vrei să te relaxezi, complexul pune la dispoziție o saună și un jacuzzi pentru vizitatori. Iar distracția nu are sezoane, deoarece poți schia aici timp de mai multe luni pe an, cu ajutorul tunurilor de zăpadă care asigură condiții excelente pentru schi.

Peisajele din Parcul Ariniș sunt cu adevărat remarcabile și te vor încânta cu fiecare pas. O excursie aici îți va oferi oportunitatea de a captura imagini impresionante, perfecte pentru a le împărtăși pe rețelele de socializare.

Pentru a ajunge la complex, poți accesa șoseaua de centură Mihail Kogâlniceanu din DN 17, apoi strada Mihai Eminescu și Aleea Ariniș.

Programul de funcționare variază, cu ore de vizitare pentru piscină între 14:00 și 17:00, respectiv 18:00 și 21:00 în zilele de luni până vineri, iar în weekend între 10:00 și 13:00, 14:00 și 17:00, și 18:00 și 21:00.

Tarifele de acces sunt de 35 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru preșcolari și elevi, iar copiii sub 3 ani au intrare gratuită. Parcul Piticilor poate fi vizitat în weekend, între orele 11:00 și 18:00.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *